Τάρτα αλμυρή με φιλέτο κοτόπουλο και μανιτάρια (της Αργυρώς)

2015-02-21
tarta-me-kotopoulo-kai-manitaria
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τάρτα αλμυρή με φιλέτο κοτόπουλο και μανιτάρια (της Αργυρώς) γρήγορα και νόστιμα με την επιτυχία σίγουρη στην γεύση. Απλά υλικά πάνω σε τραγανό φύλλο τάρτας και το δείπνο είναι έτοιμο για να το απολαύσετε με τουε φίλους και την οικογένειά σας. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε

Υλικά

  • Ζύμη για τάρτα
  • 50 μλ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε φέτες
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • Βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 στήθη κοτόπουλο σε κυβάκια
  • 100 μλ. λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C

Βήμα 2

Απλώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα με πάχος περίπου ενα εκατοστό

Βήμα 3

Την ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγή για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι άκρες να παίρνουν χρώμα

Βήμα 4

Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 5

Σε ενα άλλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα

Βήμα 6

Αναμιγνύουμε τα μανιτάρια με το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να ψηθούν λίγο μαζί μέχρι να τα σβήσουμε με το κρασί

Βήμα 7

Οταν εξατμιστεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε την γέμιση στην τάρτα που έχει ήδη κρυώσει

Βήμα 8

Τοποθετούμε πάνω απο το κοτόπουλο και τα μανιτάρια τις λιαστές ντομάτες και ψήνουμε για 5-7 λεπτά

Βήμα 9

Σερβίρουμε με τον βασιλικό και το θυμάρι

Βήμα 10

Η τάρτα αλμυρή με φιλέτο κοτόπουλο και μανιτάρια (της Αργυρώς) είναι έτοιμη

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή