Τάρτα με δαμάσκηνο σε μαρμελάδα

2015-12-01
tarta-damaskhno
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Η γλυκιά τάρτα δαμάσκηνο χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ φρεσκάτο, δροσιστικό γλυκό εποχής. Είναι ένα γλυκό με εύκολη παρασκευή, και μια από τις συνταγές για τάρτα που είναι εύκολα τροποποιήσιμη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε μαρμελάδα δαμάσκηνο, είτε αποξηραμένα δαμάσκηνα, τα οποία μπορούμε να βρούμε παντού. Τα δαμάσκηνα είναι γλυκά, ζουμερά και έχουν αντιοξειδωτική δράση. Εδώ τα δοκιμάζουμε μέσα σε νόστιμη, τριφτή ζυμαρένια βάση, σε μορφή μαρμελάδας. Η αφράτη βάση της λιώνει στο στόμα, συνθέτοντας με την βοήθεια της επικάλυψης της μαρμελάδας μια θεική απόλαυση, μια γλυκιά πανδεσία που δεν πρέπει να χάσετε. Δοκιμάστε την τώρα!

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ. σ. ανάλατο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ. σ. κονιάκ
  • 2 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, το αλέυρι και δημιουργούμε μία ζύμη ψιχουλιαστή. Την κάνουμε ενιαία, την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη παίρνουμε μία ταρτιέρα, χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια μικρά και τα βάζουμε στον πάτω της ταρτιέρας μέχρι να καλυφθεί αυτός και τα τοιχώματά της.

Βήμα 3

Μόλις καλυφθεί η ταρτιέρα από τη ζύμη απλώνουμε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο από πάνω με ένα κουτάλι.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε την τάρτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή