Τάρτα με διάφορα αποξηραμένα και καραμελωμένα φρούτα

2015-02-07
Τάρτα με διάφορα αποξηραμένα και καραμελωμένα φρούτα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια εντελώς διαφορετική συνταγή για να φτιάξεις τάρτα με διάφορα αποξηραμένα και καραμελωμένα φρούτα σου στέλνω παρακάτω. Η πρόταση αυτή είναι αρκετά παλιά και παραδοσιακή καθώς προέρχεται από την κουνιάδα της μάνας μου που κατάγεται από ένα χωριό έξω από την Πάτρα στο νομό Αχαϊας. Η τάρτα με τα φρουί γλασέ είναι μια από τις δεκάδες προτάσεις για τάρτες που θα βρεις αλλά από τις πιο ιδιαίτερες και αρκετά γλυκές, καθώς ο συνδυασμός των αποξηραμένων φρούτων με το ούζο και τα αμύγδαλα δίνει ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Δοκίμασε να την φτιάξεις αν θέλεις κάπως να πειραματιστείς και στείλε μου τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 10 αυγά
  • μισό κιλό ζάχαρη άχνη
  • μισό κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
  • μισό κιλό φρούτα γλασέ διάφορα (από ζαχαροπλαστείο)
  • 1/4 του κιλού φρυγανιές
  • 1/4 ποτηριού του κρασιού ούζο
  • 3 χαρτάκια βανίλια
  • μισό κιλό φύλλο του μπακλαβά
  • βούτυρο για τα φύλλα
  • Για το σιρόπι:
  • μισό κιλό ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι νερού νερό
  • αμύγδαλα για γαρνίρισμα
  • 40 μικρά φορμάκια (πουλιούνται στο εμπόριο)

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάμε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα κοπανάμε, να γίνουν σαν ψίχα ψωμιού, όπως και τις φρυγανιές.

Βήμα 2

Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 3

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να ασπρίσουν.

Βήμα 4

Ρίχνουμε στους κρόκους, τα κοπανισμένα αμύγδαλα, τις φρυγανιές, το ούζο και τις βανίλιες και το ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 5

Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά, τα κάνουμε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με το μίγμα, προσεχτικά.

Βήμα 6

Στρώνουμε στο τραπέζι 2-3 φύλλα μαζί και τα κόβουμε με πιατάκι του καφέ στρογγυλά.

Βήμα 7

Αλείφουμε τη μία πλευρά των φύλλων με βούτυρο και τα βάζουμε στο φορμάκι, να έρχεται η βουτυρωμένη πλευρά του φύλλου με το τοίχωμα της φόρμας.

Βήμα 8

Βάζουμε μία κουταλιά μίγμα, λίγα κομματάκια φρούτα, άλλη μία κουταλιά μίγμα και από πάνω δύο αμύγδαλα χωρισμένα στα δύο (πρέπει να προσέξουμε να μη γεμίσουν τα φορμάκια ως πάνω).

Βήμα 9

Βάζουμε τα φορμάκια μέσα σε ταψί και τα στέλνουμε στο φούρνο.

Βήμα 10

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βήμα 11

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά και ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας μέσα σε κάθε φορμάκι.

Βήμα 12

Ξεφορμάρονται εύκολα, αλλά και με λίγη προσοχή.

Σου άρεσε αυτή η τάρτα με τα διάφορα φρούτα; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή