Τάρτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα αλμυρή (της Αργυρώς)

2015-02-15
tarta-me-kitrini-kolokutha
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μια ωραία και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τάρτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα αλμυρή (της Αργυρώς) και να προσθέσετε στο κυριακάτικο τραπέζι σας. Μια πολύ εύκολη συνταγή, με την κολοκύθα να κυριαρχεί και να εξισορροπεί ιδανικά την ξινούτσικη λιπαρή υφή της φέτας. Μια συνταγή που δεν πρέπει να χάσετε.

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 2 κ.σ. σάλτσα χαρίσα
  • 400 γρ. κολοκύθα κίτρινη σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. κουκουνάρια
  • Φύλλα ρόκας

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C

Βήμα 2

Βάζουμε την σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε ενα τετράγωνο φύλλο 30 εκατοστών

Βήμα 3

Τρυπάμε με ενα πιρούνι ολη την επιφάνεια εκτός απο τις άκρες και μεταφέρουμε το φύλλο σε ενα χαρτί ψησίματος

Βήμα 4

Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 5

Ρίχνουμε ενα κουταλάκι ζάχαρη και ενα κουταλάκι ξύδι, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε απο την φωτιά

Βήμα 6

Αναμιγνύουμε τα κρεμμύδια με την χαρίσα και απλώνουμε το μίγμα στην σφολιάτα

Βήμα 7

Βάζουμε τις φέτες της κολοκύθας και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 8

Ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά

Βήμα 9

Ρίχνουμε την φέτα και το κουκουνάρι και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά

Βήμα 10

Σερβίρουμε με τα φύλλα ρόκας χονδροκομμένα

Βήμα 11

Η τάρτα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα αλμυρή (της Αργυρώς) είναι έτοιμη

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments