Τάρτα με κοτόπουλο, πιπεριές, μπέικον και γιαούρτι

2015-10-10
tarta-me-kotopoulo-kai-piperies
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια από τις καλύτερες αλμυρές τάρτες σου παρουσιάζω παρακάτω η οποία έχει σαν βασικά συστατικά το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το μπέικον που αρέσει σε όλους μας. Συνεχίζει την παράδοση της τάρτας, ενός φαγητού αρκετά εύκολου, ιδανική για επίσημα και μή τραπέζια. Επίσης, και αυτή η τάρτα τρώγεται ζεστή ή κρύα. Το κοτόπουλο είναι αυτό που εδώ αλλάζει όλο το πιάτο, δίνοντας, σε συνδυασμό με τις πιπεριές πολλών χρωμάτων, στην γέμιση μια ξεχωριστή γεύση. Μια ακόμη πινελιά, θα μπορούσε να είναι και η αντικατάσταση της κρέμας γάλακτος απο το γιαούρτι, χωρίς η τάρτα μας να χάνει καθόλου σε γεύση, εμφάνιση και νοστιμιά, κερδίζοντας σε δροσιά. Δοκιμάστε τη!

Υλικά

  • 300 γρ. φιλέτο κοτοπουλο βρασμένο
  • 3 κ.σ λάδι
  • 1 κ.σ μουσταρδα
  • 3 φετες μπεικον
  • 3 πιπεριες κομμενες διαφορα χρωματα
  • 1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • 3 μεγαλα μανιταρια ψιλοκομμένα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
  • 2 αυγα
  • 2 φλιτζάνια τριμμενα κιτρινα τυρια
  • Αλατι
  • μοσχοκαρυδο
  • πιπερι
  • Για τη ζύμη:
  • 250 γρ αλευρι
  • 125 γρ. βουτυρο
  • 2-3κ.σ παγωμενο νερο
  • 2 κροκοι
  • λιγο αλατι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, το νερό, τους κρόκους, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να σφίξει και να γίνει μία μπάλα. Μόλις είναι έτοιμη αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε ένα φύλλο. Παίρνουμε μία ταρτιέρα τη βουτυρώνουμε λίγο στρώνουμε το φύλλο και τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, και πιπεριές σε ένα τηγάνι με λάδι και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μπέικον, σβήνουμε με το κράσι, ρίχνουμε τη μουστάρδα, περιμένουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μόλις το μίγμα κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο και τα τυριά.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ χτυπάμε το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρο και μόλις είναι έτοιμο το ανακατεύουμε με τη γέμιση. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από την τάρτα και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε την τάρτα στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή