Τάρτα με κυδώνια γλυκά (του Παρλιάρου)

2015-01-15
tarta-kudwni
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια καλή συνταγή για τραγανή τάρτα με κυδώνια γλυκά (του Παρλιάρου)! Αξιοποιήστε αυτό το νόστιμο και αρωματικό φρούτο, φτιάχνοντας μια τάρτα που σας εκπλήξει με τη νοστιμιά της! Ιδανική για μετά από ένα γεύμα, επίσημη ή όχι, ενώ είναι μια νόστιμη ιδέα όταν απλά θέλετε να φτιάξετε κάτι γλυκό.

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • 40 γρ. ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 5 κυδώνια καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κυδώνια με τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα βράζουμε για 15’

Βήμα 2

Στραγγίζουμε το νερό που έχει περισσέψει και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και την κανέλα

Βήμα 3

Για τη ζύμη ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο, το νερό, το αυγό και το χυμό λεμονιού

Βήμα 4

Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη

Βήμα 5

Την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και απλώνουμε τη μισή σε μια ταρτιέρα

Βήμα 6

Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κυδώνι

Βήμα 7

Ανοίγουμε σε φύλλο την υπόλοιπη ζύμη και σκεπάζουμε την τάρτα μας

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40’

Βήμα 9

Σερβίρουμε την τάρτα με κυδώνι ζεστή ή κρύα και αν θέλουμε τη συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια

Βήμα 10

Η τάρτα με κυδώνια γλυκά (του Παρλιάρου) είναι έτοιμη!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή