Τάρτα με μαρμελάδα βερίκοκο εύκολη

2015-06-14
Τάρτα με μαρμελάδα βερίκοκο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Η πρόταση που σου παρουσιάζω στη σελίδα παρακάτω είναι για να φτιάξεις υπέροχη, σπιτική τάρτα με μαρμελάδα βερίκοκο εύκολη. Είναι μία συνταγή που ακολουθώ χρόνια και λατρεύει η οικογένεια μου και την θεωρώ από τις καλύτερες γλυκές τάρτες που έχω δοκιμάσει. Συνήθως χρησιμοποιώ εκτός από τα πιο αγνά υλικά μου, μαρμελάδα που φτιάχνω μόνη μου οπότε σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις και εσύ οποιαδήποτε γεύση μαρμελάδας, αρκεί να είναι σπιτική καθώς είναι αυτό που απογειώνει και το γευστικό αποτέλεσμα ττης τάρτας. Είναι πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για πρωινό, την οποία και σου προτείνω να δοκιμάσεις. Θα χαρώ μάλιστα πολύ να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τυχόν απορίες σου στο χώρο που θα βρεις στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 βανίλια
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • Για τη γέμιση:
  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 180 γραμ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 110 γραμ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα λεμονιού
  • 150 γραμ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 50 γραμ. αλεύρι
  • 80 γραμ. αμύγδαλα φιλέ

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του πολυμίξερ βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη, την οποία σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο την ανοίγουμε σε πάχος 3-5 εκατοστών και στη συνέχεια την απλώνουμε σε μία αντικολλητική φόρμα ή αν δεν είναι αντικολλητική, απλώνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και στην συνέχεια λίγο αλεύρι από επάνω.

Βήμα 4

Όση ώρα κάθεται η ζύμη στο ψυγείο φτιάχνουμε τη γέμιση, προσθέτοντας στο μίξερ όλα τα υλικά (εκτός από την μαρμελάδα) χτυπώντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5

Έτσι λοιπόν απλώνουμε την μαρμελάδα στην ζύμη της τάρτας και από πάνω την γέμιση που φτιάξαμε.

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή