Τάρτα με μαρμελάδα πορτοκάλι και αμύγδαλο (του Δρίσκα)

2015-04-25
Τάρτα με μαρμελάδα πορτοκάλι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Σου παρουσιάζω μία υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις γλυκιά τάρτα με μαρμελάδα πορτοκάλι και αμύγδαλο (του Δρίσκα). Πρόκειται για μία κλασική πρόταση για τάρτα, η οποία θα αποτελέσει την πλέον ιδανική επιλογή για το πρωινό σου και ένα το τέλειο ξεκίνημα της ημέρας σου ενώ μπορεί ευχάριστα να συνοδεύσει και τον καφέ σου. Σε συμβουλεύω να χρησιμοποιήσεις σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι ή και οποιαδήποτε άλλη γεύση σου αρέσει, ενώ το πασπάλισμα στο τέλος με τη ζάχαρη άχνη και οι τριμμένοι ξηροί καρποί θα απογειώσουν γευστικά το πιάτο σου. Μοιράσου μαζί μου τις εντυπώσεις σου σχετικά με το αποτέλεσμα που θα έχει η συνταγή που θα φτιάξεις, στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα
  • 6 κουταλιές σούπας βούτυρο ψυγείου
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) για πασπάλισμα
  • αμύγδαλα τριμμένα ή ολόκληρα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μας μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Μετά προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και αναμειγνύουμε αργά αργά ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό με το γάλα συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα με πιο γρήγορο ρυθμό.

Βήμα 3

Μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακιά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε κάποια υγρασία.

Βήμα 4

Σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη και στη συνέχεια την τοποθετούμε στην ταρτιέρα μας την οποία έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση της μαρμελάδας σε συνδυασμό με τους ξηρούς καρπούς.

Βήμα 5

Ψήνουμε την τάρτα μας σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η τάρτα μας η γέμιση να είναι αφρώσης και τα αμύγδαλα ψημένα.

Βήμα 6

Την αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή