Τάρτα με ντομάτα, ελιές και τυριά

2015-10-17
tarta-ntomata-elies
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Η τάρτα με ντομάτα και ελιές είναι μια παρασκευή απίστευτα απλή και μια από τις πιο ιδιαίτερες αλυμρές τάρτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε το ψυγείο σας. Μα καλά, είσαι νοικοκυρά και δεν έχεις ντομάτες, ελιές, και φέτα; Είμαι σίγουρη οτι τα έχεις. Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν όλα, είσαι έτοιμη να φτιάξεις μια ακόμη γευστική, ελαφριά, οικονομική, και γρήγορη τάρτα, η οποία λογω των συστατικών της, θα θυμίσει σε σένα και σε όποιον άλλον την δοκιμάσει την αίσθηση της χωριάτικης σαλάτας. Λόγω της απλής σύνθεσής της, θα μπορούσαμε να την λάβουμε σαν ορεκτικό ή σαν ένα ελαφρή βραδινό. Τώρα, αν κάποια απο εσάς αποφασίσει να δώσει λίγη ένταση, να την κάνει δηλαδή πιό βαριά, σίγουρα θα μπορούσε να αντικαταστήσει την φέτα, με την κρέμα γάλακτος. Όπως και να έχει, θα έχετε μπροστά σας ένα λιχουδάτο, με μνήμες, αρώματα και γέυσεις καλοκαιριού, ευχάριστο και υγιεινό πιάτο. Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 2 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 300 γραμμάρια ελιές καθαρισμένες
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα
  • Θυμάρι
  • Για τη ζύμη:
  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια νερό
  • Αλάτι
  • Λίγο ξίδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι, το ξύδι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη αλευρώνουμε μία επιφάνεια, ανοίγουμε ένα φύλλο, το τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα και τρυπάμε την επιφάνειά της με ένα πιρούνι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια πάνω από τη ζύμη της τάρτας ρίχνουμε τις ντομάτες, τις ελιές, τη φέτα και τη γραβιέρα.

Βήμα 3

Τέλος τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή