Τάρτα με σπανάκι, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και τυριά παρμεζάνα (του Δρίσκα)

2015-02-23
tarta-me-spanaki-kai-turia
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε τάρτα με σπανάκι, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και τυριά παρμεζάνα (του Δρίσκα). Αν έχετε ήδη φτιαγμένο φύλλο ή το αγοράσετε έτοιμο αυτή η συνταγή είναι τοσο εύκολη και γρήγορη που θα σας εξοικονομήσει πολυ χρόνο χωρίς να υστερεί σε ποιότητα και γεύση. Σπανάκι, μανιτάρια και τυρί σε ενα εκρηκτικό συνδυασμό που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα.

Υλικά

  • Ζύμη για τάρτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 140 γρ. σπανάκι baby χονδροκομμένο
  • 5 αυγά
  • 100 μλ. γάλα
  • 200 μλ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τσένταρ ωριμασμένο
  • 100 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρέσκο θυμάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C

Βήμα 2

Απλώνουμε την ζύμη σε μια ταρτιέρα και αφήνουμε τις άκρες να κρέμονται

Βήμα 3

Παγώνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ενα τηγάνι και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 1 λεπτό

Βήμα 5

Προσθέτουμε το σπανάκι και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα

Βήμα 6

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 7

Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα τυριά στην ζύμη και απο πάνω το μίγμα με τα αυγά

Βήμα 8

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε

Βήμα 9

Η αλμυρή τάρτα με σπανάκι, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και τυριά παρμεζάνα (του Δρίσκα) είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή