Τάρτα πράσου αλμυρή με μπέικον και τυρί φιλαδέλφεια σε σφολιάτα

2015-02-11
tarta-prasou
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια ωραία συνταγή για τάρτα πράσου αλμυρή με μπέικον και τυρί φιλαδέλφεια σε σφολιάτα, για ενα δείπνο χειμωνιάτικο μπροστά στο τζάκι. Η σφολιάτα αντικαθιστά πολύ ωραία μια κλασική ζύμη τάρτας και το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο στην εφαρμογή του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πράσα λεπτοκομμένα
  • 400 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 150 γρ. φιλαδέλφεια με σκόρδο και μυρωδικά
  • 100 γρ. έμμενταλ τριμμένο
  • 8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ενα τηγάνι και σωτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Βήμα 3

Απλώνουμε την σφολιάτα σε ενα ταψί

Βήμα 4

Απλώνουμε το τυρί κρέμα, αφήνοντας κενο 3 εκατοστών απο τα πλάγια

Βήμα 5

Ρίχνουμε απο πάνω τα πράσα, το μπέικον και το τυρί

Βήμα 6

Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη

Βήμα 7

Η τάρτα πράσου αλμυρή με μπέικον και τυρί φιλαδέλφεια σε σφολιάτα είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή