Τάρτα σταφυλιών με γλυκό σταφύλι (του Παρλιάρου)

2015-02-02
Τάρτα σταφυλιών με γλυκό σταφύλι (του Παρλιάρου)
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξεις γλυκιά τάρτα σταφυλιών με γλυκό σταφύλι από τον Παρλιάρο. Η συνταγή αυτή είναι μια από τις δεκάδες συνταγές για τάρτες που θα βρεις στο site μας η οποία είναι κάπως διαφορετική γιατί συνδυάζει τα σταφύλια με κονιάκ και κρέμα γάλακτος δίνοντας ένα φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα το οποίο σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις και να μου στείλεις εντυπώσεις, σχόλια, παραλλαγές που μπορεί να έκανες αλλά και παρατηρήσεις στο κάτω μέρος της σελίδας στην περιοχή των σχολίων. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 300 γραμ. αλεύρι
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 60 γραμ. ζάχαρη
  • στη μύτη του κουταλιού αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σταφύλια άσπρα
  • 3 αυγά
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
  • 30 γραμ. βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα σταφύλια, τα βάζουμε σε λεκάνη, βγάζουμε τα κουκούτσια και τις φλούδες, τα πασπαλίζουμε με 50 γραμ. ζάχαρη και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.

Βήμα 2

Βάζουμε σε άλλη λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκουβίτσα, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο κομμένο κομματάκια, τη ζάχαρη και το αυγό και λίγο αλάτι.

Βήμα 3

Δουλεύουμε όλα μαζί γρήγορα και κάνουμε μία ζύμη μαλακιά.

Βήμα 4

Σπάμε σε λεκάνιτσα τα αυγά, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα 5

Αδειάζουμε κατόπιν τα σταφύλια που είχαμε στη λεκάνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 6

Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης (να καλύπτει και τα πλάγια), αδειάζουμε από πάνω και στρώνουμε τηγέμιση με τα σταφύλια και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Βήμα 7

Ψήνουμε στο φούρνο 40 λεπτά.

Δοκίμασες αυτή την τάρτα με σταφύλια; Σου άρεσε; Πες μας τη γνώμη σου στα σχόλια πιο κάτω στην σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή