Τάρτα φράουλας με κρέμα πατισερί

2015-06-12
Τάρτα με κρέμα πατισερί και φράουλες
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μία υπέροχη συνταγή για τάρτα φράουλας με κρέμα πατισερί θέλω να σου παρουσιάσω μέσα από τη σελίδα παρακάτω. Πρόκειται για μία λαχταριστή γλυκιά πρόταση ιδανική για κάθε περίσταση και μια από τις αγαπημένες μου γλυκές τάρτες. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσεις φρέσκες ζουμερές φράουλες εποχής αλλιώς ότι φρούτο βρεις στο μανάβη σου καθώς αυτά είναι που δίνουν τα ξεχωριστά αρώματα στο γλυκό μας. Την τάρτα αυτή μπορεί κάποιος να την καταναλώσει για πρωινό, να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ του ή να την παρουσιάσει σε κάποιο τραπέζι. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να ακολουθήσεις αυτή τη συνταγή πρόκληση και θα χαρώ ακόμα περισσότερο να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικό χώρο που θα βρεις στη σελίδα κάτω κάτω.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 350 γραμ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 50 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γραμ. βούτυρο
  • Για την κρέμα πατισερί:
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμ. αλεύρι
  • 30γραμ. κόρν φλάουρ
  • 120 γραμ. ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια ρίχνουμε και τη βανίλια με το αυγό.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε σιγά σιγά μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή.

Βήμα 3

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Βήμα 4

Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο σκεύος τάρτας.

Βήμα 5

Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 6

Την αφήνουμε να κρυώσει πριν βάλουμε μέσα τη γέμιση.

Βήμα 7

Για να φτιάξουμε την κρέμα πατισερί πρώτα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 8

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ.

Βήμα 9

Το μείγμα του μίξερ το μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι αφού πρώτα το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 10

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να πήξει το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 11

Αφού η τάρτα μας έχει κρυώσει απλώνουμε μέσα την κρέμα πατισερί και την ισιώνουμε με σπάτουλα.

Βήμα 12

Τέλος τοποθετούμε ομοιόμορφα από πάνω τις φράουλες ή όποιο άλλο φρούτο έχουμε επιλέξει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή