Τάρτα φράουλας τραγανή με μαρμελάδα φράουλα (του Παρλιάρου)

2015-02-28
eukoli-tarta-fraoula
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε τάρτα φράουλας τραγανή με μαρμελάδα φράουλα (του Παρλιάρου) με ρουστίκ αισθητικό αποτέλεσμα. Στην ζύμη προστίθεται σιμιγδάλι για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Φτιάξτε την οπωσδήποτε και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτή την νόστιμη τάρτα

Υλικά

  • 140 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια
  • 225 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 600 γρ. φράουλες σε φέτες
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C

Βήμα 2

Βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το αλάτι σε ενα μεγάλο μπωλ

Βήμα 3

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που θρυμματίζεται

Βήμα 4

Χτυπάμε το ενα αυγό και το ρίχνουμε στην ζύμη συνεχίζοντας να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει πιο ενιαία και σχηματίζουμε μια μπάλα

Βήμα 5

Πιέζουμε λίγο την ζύμη, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά

Βήμα 6

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε δίσκο διαμέτρου 35 εκατοστών και μεταφέρουμε σε μια λαμαρίνα

Βήμα 7

Ρίχνουμε τις φράουλες μαζί με το κορν φλάουρ και την ζάχαρη σε ενα μπωλ και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Ρίχνουμε μια κουταλιά σιμιγδάλι στην ζύμη, την απλώνουμε και απο πάνω βάζουμε τις φράουλες αφήνοντας κενό 3 εκατοστών απο τις άκρες

Βήμα 9

Χτυπάμε το άλλο αυγό και απλώνουμε στις άκρες της τάρτας, τυλίγουμε προς τα μέσα και αλείφουμε με αυγό την ζύμη

Βήμα 10

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά και αλείφουμε τις φράουλες με την μαρμελάδα

Βήμα 11

Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε

Βήμα 12

Η τάρτα φράουλας τραγανή με μαρμελάδα φράουλα (του Παρλιάρου) είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή