Τέλεια ζύμη για τάρτα μήλου – μηλόπιτας

2014-11-30
zumi-gia-tarta-milou
  • Yield : 1
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια συνταγή για να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα την τέλεια ζύμη για τάρτα μήλου – μηλόπιτας. Μια ζεστή μηλόπιτα με κανέλα είναι συνδεδεμένη με κυριακάτικα χειμωνιάτικα απογεύματα στο σπίτι με την οικογένεια. Σας έχουμε λοιπόν μια πολύ εύκολη συνταγή για ζύμη μπριζέ για να μπορέσετε να φτιάξετε κι εσείς μια νόστιμη μηλόπιτα στο σπίτι.

Υλικά

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 85 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 50 μλ. κρύο νερό
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύω στο μίξερ το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να φαίνεται σαν θρύμματα

Βήμα 2

Ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε, άλλο λίγο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι η ζύμη να σχηματιστεί

Βήμα 3

Την πλάθουμε στα δάχτυλά μας και σχηματίζουμε μια μπάλα

Βήμα 4

Ανοίγουμε ενα φύλλο 3 χιλιοστών πάχους και το τοποθετούμε στο ψυγείο

Βήμα 5

Τοποθετούμε το φύλλο σε ενα τρογγυλό ταψάκι και ακολουθούμε την υπόλοιπη διαδικασία για την μηλόπιτα, γυρίζοντας το φύλλο που απομένει προς τα μεσα ετσι ωστε να σκεπαστεί ενα μέρος της μηλόπιτας

Βήμα 6

Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 200 βαθμούς Κελσίου

Βήμα 7

Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά και φροντίζουμε να γυρνάμε το ταψί ανα 15 λεπτά

Βήμα 8

Η τέλεια ζύμη τάρτας μήλου - μηλόπιτας είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή