Τέλεια και τραγανή ζύμη για λίγες κρέπες με αλεύρι ολικής

2015-02-09
krepes-olikis-alesis
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 10m

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξουμε νόστιμη, υγιεινή και τέλεια και τραγανή ζύμη για λίγες κρέπες με αλεύρι ολικής για τους φίλους και την οικογένειά μας. Οι κρέπες είναι ενα πολύ αγαπημένο πιάτο με καταγωγή απο την Γαλλία που πλέον είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες. Ενα λεπτό και ελαφρύ φύλλο ζύμης που μέσα κλείνει ότι γέμιση μας ικανοποιεί γευστικά. Είναι ιδανικές για δείπνο με μια αλμυρή γέμιση ή για επιδόρπιο συνοδεία μαρμελάδα φράουλα και ξηρών καρπών.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 160 μλ. γάλα
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 80 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • Μια πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ενα μπολ χτυμάμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν

Βήμα 2

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ενα μεγαλύτερο μπωλ και ενσωματώνουμε σε αυτό το υγρό μίγμα χτυπώντας για περίπου 1 λεπτό

Βήμα 3

Σκεπάζουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο

Βήμα 4

Αλείφουμε με βούτυρο ενα τηγάνι ή ζεσταίνουμε την κρεπιέρα για να φτιάξουμε τις κρέπες

Βήμα 5

Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας απο το μίγμα για κάθε κρέπα και το απλώνουμε κουνώντας το τηγάνι για να απλωθεί σε όλη την επιφάνειά του

Βήμα 6

Ψήνουμε την κρέπα για μισό λεπτό περίπου απο την καθε πλευρά

Βήμα 7

Μέχρι να ψηθούν όλες τις φυλάμε σε ζεστό μέρος

Βήμα 8

Η τέλεια και τραγανή ζύμη για λίγες κρέπες με αλεύρι ολικής είναι έτοιμες

 

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή