Τέλεια κυπριακά μελομακάρονα με αμύγδαλα, αλεύρι και ελαιόλαδο

2014-12-02
τέλειο κυπριακα μελομακαρονα
  • Σερβίρεις : 40-50
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις τέλεια κυπριακά μελομακάρονα με αμύγδαλα, αλεύρι και ελαιόλαδο, ένα εορταστικό γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Γίνεται με απλά υλικά και δεν απαιτεί πολύ κόπο στην κουζίνα. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 8 κούπες αλεύρι
  • 5 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμός από πορτοκάλι
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα-γαρύφαλλο
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κούπα νερό
  • 1 κούπα μέλι
  • 2 κούπες αμύγδαλο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον χυμό, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο

Βήμα 3

Προσθέτουμε 6-7 κούπες αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι

Βήμα 4

Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή κι αφράτη ζύμη κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι

Βήμα 5

Πλάθουμε μελομακάρονα και τα ψήνουμε για μισή ώρα σε μέτριο φούρνο

Βήμα 6

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι

Βήμα 7

Περιχύνουμε με το σιρόπι τα μελομακάρονα όταν κρυώσουν

Βήμα 8

Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα

Βήμα 9

Τα τέλεια κυπριακά μελομακάρονα με αμύγδαλα, αλεύρι και ελαιόλαδο είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείτε να ρίξετε ζεστό το σιρόπι πάνω στα κρύα μελομακάρονα ή κρύο το σιρόπι πάνω στα ζεστά μελομακάρονα. Έτσι δεν θα σπάσουν και θα πιουν το σιρόπι!
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή