Τέλειο τιραμισού χωρις αυγά με μασκαρπόνε, σαβαγιάρ και αμαρέτο

2015-09-28
tiramisou-me-maskarpone-xwris-auga
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 4:000 h

Μία από τις νοστιμότερες συνταγές με τιραμισού σου παρουσιάζω παρακάτω με την οποία θα φτιάξεις το αγαπημένο γλυκό χωρίς αυγά αλλά με μασκαρπόνε, μπισκότα σαβαγιάρ και λικέρ Αμαρέτο και θα διαπιστώσεις πως όχι μόνο η συνταγή δεν υστερεί καθόλου σε γεύση, αλλά ο συνδυασμός αυτών των υλικών δίνει μια επιπλέον νοστιμιά και ένα ελαφρώς διαφορετικό αποτέλεσμα από το συνηθισμένο. Προσωπικά θεωρώ πως είναι ένα γλυκό με υπέροχη γεύση που σίγουρα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για αυτό και σε προτρέπω να το ετοιμάσεις και να το δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου στον αντίστοιχο χώρο στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 36 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 10 φλιτζάνια καφέ espresso
  • 4 σφηνάκια λικέρ amaretto
  • σκόνη κακάο
  • 80-100 gr. ζάχαρη άχνη
  • 300 gr. κρέμα γάλακτος
  • 300 gr. τυρί mascarpone

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνουμε τον καφέ, τον τοποθετούμε σε ένα βαθύ πίατο να κρυώσει, ρίχνουμε 2 σφηνάκια από το λικέρ αμαρέτο και βουτάμε τα σαβαγιάρ και από τις 2 πλευρές γρήγορα για να μην λιώσουν. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί.

Βήμα 2

Χτυπάμε πολύ καλά το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μία κρεμώδης υφή και ρίχνουμε τα άλλα 2 σφηνάκια αμαρέτο.

Βήμα 3

Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καλά μέχρι να πήξει και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το μασκαρπόνε κάνοντας κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, απαλά για να μην χαλάσει έτσι όπως έχει δέσει η κρέμα γάλακτος.

Βήμα 4

Περιχύνετε με το μισό μίγμα της κρέμας τα σαβαγιάρ, πασπαλίζετε με κακάο κι συνεχίζετε με τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Βήμα 5

Τοποθετείται το γλυκό στο ψυγείο, το αφήνετε για 5-6 ώρες περίπου να κρυώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή