Ταβάς με χοιρινό

2014-05-14
Ταβάς με χοιρινό
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή από την Καλαμπάκα για να μαγειρέψεις τον ταβά με χοιρινό θα βρεις παρακάτω απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου. Δοκίμασε να την φτιάξεις και μοιράσου τις εντυπώσεις σου και τις παραλλαγές αν χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό, από πλευρά, ψαχνό
  • 1/2 κιλό συκώτι χοιρινό
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλάκι του καφέ ρίγανη
  • 1 1/2 - 2 κουταλιές σάλτσα (πελτές)
  • 2 αυγά
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το κρέας και το συκώτι και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια κανονικά.

Βήμα 2

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το κρέας και το συκώτι, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί.

Βήμα 3

Όταν σωθεί το νερό τ' αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο και προσθέτουμε τη σάλτσα λιωμένη, αλάτι - πιπέρι, τη ρίγανη, νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν και τ' αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κοπανάμε μέσα σε γουδί με λίγο αλάτι, προσθέτοντας σιγά - σιγά το ξύδι.

Βήμα 5

Σουρώνουμε το ξύδι και το κρατάμε.

Βήμα 6

Τον πολτό τον ρίχνουμε μέσα στο κρέας που βράζει.

Βήμα 7

Όταν το κρέας βράσει καλά και έχει μείνει περίπου 1 - 1 1/2 ποτήρι νερό, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε και το ξύδι, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα κουταλιά - κουταλιά και τη βάζουμε στα χτυπημένα αυγά και με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε το φαγητό.

Βήμα 8

Κουνάμε την κατσαρόλα, να πάει παντού η σάλτσα, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και σερβίρουμε.

Βήμα 9

Ο ταβάς με χοιρινό είναι έτοιμος για να τον απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή