Ταλιατέλες Αματριτσιάνα

2013-05-09
ταλιατελες αματριτσιανα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια γνήσια ιταλική και πολύ νόστιμη συνταγή. Οι ταλιατελες αματριτσιανα είναι ένα πολύ ξεχωριστό πιάτο με ιδιαίτερα καπνιστή γεύση λόγω του παστού χοιρινού που περιέχει. Είναι ένα πλήρες γεύμα που συνοδεύεται υπέροχα με τριμμένη παρμεζάνα. Σίγουρα θα ενθουσιάσει όποιον το δοκιμάσει. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 100 γραμμάρια άπαχο παστό χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 800 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια ταλιατέλες

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό ζεματάς το χοιρινό να φύγει το πολύ αλάτι, για 2 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Το στραγγίζεις και το αφήνεις στην άκρη.

Βήμα 3

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σωτάρεις το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα και μετά το πετάς.

Βήμα 4

Προσθέτεις το κρέας και το κρεμμύδι και σωτάρεις μέχρι το κρέας να αρχίσει να γίνεται τραγανό.

Βήμα 5

Προσθέτεις και το κόκκινο πιπέρι για 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 6

Κατεβάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τις ντομάτες.

Βήμα 7

Βάζεις πάλι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνεις ανάλογα με το γούστο σου.

Βήμα 9

Βράζεις σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 10

Σουρώνεις και σερβίρεις σε πιατέλα.

Βήμα 11

Περιχύνεις τα μακαρόνια σου με τη σάλτσα.

Βήμα 12

Συγχαρητήρια οι ταλιατελες αματριτσιανα είναι έτοιμες. Καλή όρεξη.

 

Tips

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή