Ταλιατέλες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

2014-03-06
Ταλιατέλες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Ένα απολαυστικό πιάτο με ταλιατέλες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος είναι ιδανικό για σερβίρισμα σε μπουφέ ή σε επίσημο τραπέζι αφού ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 3

Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε για 5 λεπτά

Βήμα 5

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 7

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι

Βήμα 8

Σερβίρουμε τις ταλιατέλες σε πιάτα και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα

Βήμα 9

Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα σε κάθε πιάτο

Βήμα 10

Οι ταλιατέλες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος είναι έτοιμες!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή