Ταλιατέλες με μοσχαράκι

2014-08-02
ταλιατελες με μοσχαρακι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μια φανταστική συνταγή για να μαγειρέψει ταλιατέλες με μοσχαράκι, ένα τέλειο πιάτο, ιδανικό για το μεσημεριανό της οικογένειας αλλά και ένα εορταστικό τραπέζι με συγγενείς και φίλους. Αρέσει σε όλους και με τη συγκεκριμένη συνταγή το κρέας γίνεται πολύ μαλακό και η σάλτσα μοσχοβολιστή. Θα χρειαστείς αρκετά μυρωδικά και ένα καλό κομμάτι μοσχάρι από τον χασάπη σου! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 πακέτο τελιατέλες
  • 1 -1,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι-μπαχάρι-πιπέρι
  • Λίγη κανέλα
  • Μαϊντανός και θυμάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και σκουπίζουμε το μοσχάρι

Βήμα 2

Βάζουμε μια κατσαρόλα στο μάτι να κάψει

Βήμα 3

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μοσχάρι

Βήμα 4

Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει

Βήμα 5

Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι να τσιγαριστεί

Βήμα 6

Προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι και το μπαχάρι

Βήμα 7

Ρίχνουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό

Βήμα 8

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 9

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ σε λίγο νερό, ζάχαρη και κανέλα

Βήμα 10

Αλατοπιπερώνουμε και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κρέας

Βήμα 11

Σιγοβράζουμε με λίγο νερό για περίπου 2 ώρες

Βήμα 12

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 13

Οι ταλιατέλες με μοσχαράκι είναι έτοιμες

 

Tips

 

  • Προτίμησε ένα κομμάτι από σπάλα
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή