Ταλιατέλες με σολωμό και βότκα σε ροζέ σάλτσα

2014-03-06
Ταλιατέλες με σολωμό και βότκα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Ένα ιδιαίτερο πιάτο και πολύ νόστιμο με ταλιατέλες με σολωμό και βότκα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου! Είναι ιδανικό για μεσημεριανό αλλά και βραδινό αφού είναι ελαφρύ ενώ είναι και πολύ εύκολο.

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φρέσκο σολωμό καθαρισμένο και χωρίς πέτσα
  • 2 κουτ. σούπας βότκα
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα
  • 80 γρ. καπνιστό σολωμό κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • 4 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον σολωμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά αλλάζοντας πλευρές

Βήμα 4

Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον καπνιστό σολωμό

Βήμα 6

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 7

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 8

Τις σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα

Βήμα 9

Σερβίρουμε με μαϊντανό

Βήμα 10

Οι ταλιατέλες με σολωμό και βότκα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη!

 

Tips

  • Τρώγεται ζεστό!
  • Μπορείς να προσθέσεις και λίγο άνηθο αν σου αρέσει
  • Τα ντοματίνια μπορείς να τα προσθέσεις στο τέλος σαν γαρνίρισμα
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή