Ταλιατέλες σουφλέ Αργυρώς

2014-07-25
ταλιατελες σουφλε αργυρω
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ καλή συνταγή, οι ταλιατέλες σουφλέ Αργυρώς μπορούν να μαγειρευτούν σε ατομικά σκεύη για να τα σερβίρεις σε ένα επίσημο τραπέζι με πιο εντυπωσιακό τρόπο, αλλά μπορείς να τα μαγειρέψεις και σε πυρέξ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά μακαρόνια για τις ατομικές μερίδες αλλά η ίδια συνταγή γίνεται με κανονικά αρκεί να υπάρχει ευρύχωρο σκεύος. Όπως και να τα μαγειρέψεις με αυτή τη συνταγή δεν πρόκειται να κάνεις λάθος. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 120 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • Μισό φλιτζ. γάλα
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα
  • 2 φέτες τόστ
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε το πυρέξ

Βήμα 2

Βράζουμε τις ταλιατέλες για 6 λεπτά και τις σουρώνουμε

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι, το κεφαλοτύρι (αφήνουμε λίγο για το τέλος), το ανθότυρο, το σκόρδο και τη μοτσαρέλα

Βήμα 4

Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και πάπρικα

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο πυρέξ μαζί με το μείγμα και την πάπρικα

Βήμα 6

Πολτοποιούμε το ψωμί σε ένα μπλέντερ μαζί με το βούτυρο

Βήμα 7

Ρίχνουμε από πάνω από το φαγητό μαζί με το υπόλοιπο τυρί

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα

Βήμα 9

Οι ταλιατέλες σουφλέ Αργυρώ είναι έτοιμες

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή