Ταραμοσαλάτα με άσπρο ταραμά και ψωμί

2014-04-16
Ταραμοσαλάτα με άσπρο ταραμά και ψωμί
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ νόστιμη και γευστική συνταγή για να μαγειρέψεις ταραμοσαλάτα με άσπρο ταραμά και ψωμί απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου σου περιγράφω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μου τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ταραμά
  • 4 φέτες ψωμί βρεγμένο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 λεμόνια
  • ξύδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • μαύρες ελιές για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τον ταραμά για 1 ώρα μέσα σε χλιαρό νερό να ξαρμυρίσει και κατόπιν τον στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Στο μεταξύ μουσκεύουμε το ψωμί.

Βήμα 3

Κοπανάε μέσα στο γουδί τον ταραμά, προσθέτουμε λίγη λίγη την ψίχα του ψωμιού, στιμμένη καλά.

Βήμα 4

Αφού γίνει σαν αλοιφή, ρίχνουμε λίγο λίγο λάδι γυρίζοντας διαρκώς, πάντα προς μία κατεύθυνση.

Βήμα 5

Μόλις ρίξουμε το μισό λάδι, ρίχνουμε λεμόνι και συνεχίζουμε λάδι λεμόνι, λάδι ξύδι, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βήμα 6

Προσθέτουμε στο τέλος μόνο τα φύλλα του μαϊντανού ψιλοκομμένα και το κρεμμυδάκι κομμένο πολύ ψιλά, σχεδόν πολτοποιημένο για να φύγει η βαριά μυρωδιά του ταραμά.

Βήμα 7

Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα με άσπρο ταραμά και ψωμί σε σαλατιέρα και της δίνουμε όμορφο σχήμα γαρνίροντάς την με μαύρες ελιές.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή