Ταραμοσαλατα με φρέσκο κρεμμυδάκι της Βέφας

2014-10-21
ταραμοσαλατα της βεφας
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πολύ καλή συνταγή, η ταραμοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι της Βέφας είναι ένα τέλειο ορεκτικό πιάτο για της μέρες της νηστείας και για την Καθαρά Δευτέρα! Γίνεται πολύ εύκολα και πολύ νόστιμο, ενώ δεν θέλει καθόλου κόπο. Σέρβιρέ το σαν μεζέ ή σαν ορεκτικό σε ένα Σαρακοστιανό τραπέζι και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις!

Υλικά

  • 200 γρ. ταραμάς
  • 6 φέτες ψίχα ψωμιού μουσκεμένες και στραγγισμένες
  • 2 κουτ.σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 1/3 κούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιούμε τον ταραμά μέχρι να γίνει σαν πάστα

Βήμα 2

Τον αναμειγνύουμε με το κρεμμύδι και λίγο λάδι

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ψωμί και όλο το ελαιόλαδο σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Βήμα 4

Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Προσέχουμε ώστε να έχουμε μια λεία υφή και σερβίρουμε!

Βήμα 6

Η ταραμοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι της Βέφας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Το φρέσκο κρεμμύδι είναι προαιρετικό, οπότε αν σου φαίνεται βαρύ μην το προσθέσεις!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή