Ταρτάρ από λαυράκι με φινόκιο

2015-07-18
Ταρτάρ από λαυράκι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 20m

Η παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμο ταρτάρ από λαβράκι που σου παρουσιάζω είναι η αγαπημένη μου και είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψουν και όσοι τη διαβάσουν και ιδιαίτερα όσοι έχουν αδυναμία στο ψάρι σε ταρτάρ. Πρόκειται για ωμό λαβράκι μαριναρισμένο και ψημένο σε χυμό από λεμόνι και ξύδι για λίγη ώρα, αρωματισμένο στη συνέχεια από υπέροχα υλικά όπως αυτό του μαϊντανού, του φινόκιο και του τζίντζερ ή αλλιώς της πιπερόριζας, συνοδευόμενο από καροτάκι τριμμένο, ντοματούλα και κρεμμυδάκι. Στην ουσία πρόκειται για έναν εκπληκτικά νόστιμο μεζέ ή και γεύμα ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξουμε, τον οποίο ακόμη και οι δύσπιστοι εάν τον δοκιμάσουν θα ξετρελαθούν. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσεις και εσύ στο σπίτι δίνοντας πολύ προσοχή στο πως θα φιλετάρεις το ψάρι σου (μπορείς να το ζητήσεις από τον ψαρά σου) ενώ περιμένω με αγωνία να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικό χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό λαβράκι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 15 γραμ. τζίντζερ
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 ντομάτα
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 55 γραμ. φινόκιο
  • λίγος φρεσκοκομμένος μαϊντανός
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε πολύ καλά το φιλέτο από λαβράκι το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε σε ένα ανοξείδωτο μπόλ με το χυμό λεμονιού και το ξύδι για περίπου 10 λεπτά προκειμένου να ψηθεί στα ζουμιά τους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε στο μπόλ μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλατοπίπερο και τέλος το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Καλή σας απόλαυση.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή