Τα καλύτερα πολίτικα ισλί γλυκά με σιμιγδάλι (του Δρίσκα)

2014-12-14
ισλί δρίσκας
  • Σερβίρεις : 50
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια τέλεια συνταγή, τα τα καλύτερα πολίτικα ισλί γλυκά με σιμιγδάλι (του Δρίσκα) θα εντυπωσιάσουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Πρόκειται για τα πιο νόστιμα γεμιστά μελομακάρονα που έχετε φάει, αφού έχουν εξαιρετική ζύμη και είναι ημισιροπιαστά για όσους προτιμούν πιο στεγνό το συγκεκριμένο γλυκό. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

Υλικά

  • 850 αλεύρι μαλακό
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1,5 κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ.γλ. κανέλα
  • 4 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1,5 κούπα μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 ξλ. κανέλα
  • 1 πορτοκάλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα

Βήμα 3

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ

Βήμα 4

Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι

Βήμα 5

Πλάθουμε με το χέρι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη

Βήμα 6

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη και την κανέλα

Βήμα 7

Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε στην παλάμη μας

Βήμα 8

Ρίχνουμε μια κουταλιά γέμισης με καρύδια και κλείνουμε

Βήμα 9

Δίνουμε τριγωνικό σχήμα και χαράσσουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι

Βήμα 10

Ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά

Βήμα 11

Βράζουμε το μέλι με τη ζάχαρη, το πορτοκάλι κομμένο στη μέση (και πλυμένο) και το ξυλαράκι κανέλας

Βήμα 12

Όταν ισλί είναι χλιαρά περιχύνουμε με το σιρόπι

Βήμα 13

Τα καλύτερα πολίτικα ισλί γλυκά με σιμιγδάλι (του Δρίσκα) είναι έτοιμα

 

Tips

  • Σερβίρετε όταν έχουν κρυώσει και πασπαλίστε με λίγο επιπλέον καρύδι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή