Τηγανίτες αφράτες με χυμό πορτοκάλι και γέμιση

2015-05-26
Τηγανίτες αφράτες με χυμό πορτοκάλι και γέμιση
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξεις τις τηγανίτες αφράτες με χυμό πορτοκάλι και γέμιση που είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και γευστικές συνταγές με τηγανίτες που σου έχουμε παρουσιάσει. Η βάση τους αφορά ζυμάρι το οποίο εκτός των κλασικών υλικών, περιέχει και πορτοκάλι, και η γέμιση τους είναι ένας συνδυασμός από καρύδια, αμύγδαλα, κανέλα, σουσάμι και ζάχαρη τα οποία απογειώνουν το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις αυτή την πρόταση και για οποιαδήποτε διευκρίνιση προκύψει μπορείς να μου στείλεις την ερώτηση σου στον κατάλληλο χώρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1.300 γραμ. αλεύρι θηβέϊκο
  • 200 γραμ. λάδι
  • μισό κιλό ζουμί πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • Για τη γέμιση:
  • μισό κιλό ψίχα αμύγδαλο και καρύδι κοπανισμένα
  • 2 κουταλιές μεγάλες κανέλα
  • μισό φλιτζάνι σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι καλής ποιότητας

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε σκεύος τα κοπανισμένα αμύγδαλα - καρύδια, την κανέλα, τη ζάχαρη και το σουσάμι.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε σε άλλη λεκάνη τη ζύμη με το γνωστό τρόπο, ανακατεύοντας το αλεύρι με τη σόδα και ζυμώνοντάς το με λάδι και το χυμό πορτοκαλιού.

Βήμα 3

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια και ένα ένα το ανοίγουμε φύλλο.

Βήμα 4

Ρίχνουμε σε κάθε φύλλο 3 κουταλιές από τη γέμιση και το κλείνουμε σε κουλούρα μικρή.

Βήμα 5

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και όταν κάψει, ρίχνουμε ένα ένα ή και δύο κουλούρια και τα ψήνουμε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν καλά.

Βήμα 6

Όταν τηγανιστούν όλα τα τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω μπόλικο μέλι και ψίχα από γέμιση, αν μας έχει περισσέψει.

Βήμα 7

Τρώγονται παγωμένες και όχι τη στιγμή που τις φτιάχνουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή