Τηγανίτες κουλουράκια χωριάτικες με αυγά και γάλα

2015-05-11
Τηγανίτες κουλουράκια χωριάτικες με αυγά και γάλα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω μια εξαιρετική και διαφορετική συνταγή για τηγανίτες κουλουράκια χωριάτικες με αυγά και γάλα τα οποία είναι αρκετά διαφορετικά από τις κλασικές συνταγές για τηγανίτες καθώς χρησιμοποιούμε τα κλασικά υλικά για το ζυμάρι για τηγανίτες, απλά τα κάνουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα. Είναι μια νόστιμη και ιδιαίτερη πρόταση την οποία μπορείς να συνοδέψεις με σιρόπι και άχνη ζάχαρη για να απογειώσουν την γεύση τους. Αν αποφασίσεις να τα φτιάξεις και να τα δοκιμάσεις, θα ήθελα να μου στείλεις τη γνώμη και τις εντυπώσεις σου για την πρόταση αυτή καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιαδήποτε απορία έχεις σχετικά με την εκτέλεση της συνταγής αυτής.

Υλικά

  • 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο άλιωτο
  • 2 κουταλιές σούπας μπαίκιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από λεμόνι ή από πορτοκάλι
  • μία πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • λάδι ή βούτυρο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε στη λεκάνη το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ.

Βήμα 2

Κάνουμε στη μέση μία λακκουβίτσα και ρίχνουμε το γάλα, ένα φλιτζηάνι τσαγιού ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο λιωμένο, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μία ζύμη μέτρια χωρίς να κολλάει.

Βήμα 3

Αν είναι πολύ μαλακή, συμπληρώνουμε λίγο γάλα ακόμα.

Βήμα 4

Αλευρώνουμε το τραπέζι, απλώνουμε τη ζύμη και μετα χέρια μας ή με τον πλάστη, κάνουμε 1 φύλλο, πάχους ενός πόντου.

Βήμα 5

Με ένα ποτήρι του νερού κόβουμε κομμάτια στρογγυλά και τη μέση κάθε στρογγυλού κομματιού την κανακόβουμε με ένα ρακοπότηρο.

Βήμα 6

Έτσι σχηματίζεται κουλουράκι.

Βήμα 7

Τα κομματάκια που βγαίνουν από το ρακοπότηρο, τα ενώνουμε πάλι, με τον ίδιο τρόπο 5-6 ακόμα κουλουράκια.

Βήμα 8

Αφού ετοιμάσουμε όλα τα κουλουράκια, βάζουμε μπόλικο βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, ώσπου να ξανθύνουν.

Βήμα 9

Τοποθετούμε τα τηγανισμένα κουλουράκια στην πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και με τα τριμμένα αμύγδαλα.

Βήμα 10

Σερβίρονται χλιαρά και αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε σιρόπι και να τα περιχύσουμε, οπότε μπορούμε να τα σερβίρουμε για γλυκό σε τραπέζι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή