Τηγανίτες με μέλι και κανέλα εύκολες και αφράτες

2015-06-06
Τηγανίτες με μέλι και κανέλα εύκολες και αφράτες
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εξαιρετική, παραδοσιακή και διαφορετική συνταγή για τηγανίτες με μέλι και κανέλα εύκολες και αφράτες θα βρεις παρακάτω. Είναι μια παραδοσιακή τοπική σπεσιαλιτέ από την Ρόδο που την φτιάχνουν σε πάρτι γάμου ή αρραβώνων και αφορά τηγανίτες οι οποίες είναι σε φύλλο και λούζονται με σιροπάκι που περιέχει μέλι. Είναι από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες προτάσεις για τηγανίτες που σου έχουμε κάνει, προσωπικά την λατρεύω και σου συνιστώ να την φτιάξεις και να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τη γνώμη, τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στον χώρο επικοινωνίας που έχουμε προβλέψει στο τέλος της περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι
  • 650 γραμ. λάδι
  • νερό όσο σηκώσει
  • 3/4 του κιλού σουσάμι
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κιλό μέλι
  • κανέλα τριμμένη
  • λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε λεκάνη, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να γίνουν ένα μίγμα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε λίγο-λίγο νερό ώσπου να γίνει μία καλή ζύμη κατάλληλη για φύλλα.

Βήμα 3

Την ανοίγουμε σε μεγάλα και όχι πολύ λεπτά φύλλα.

Βήμα 4

Διπλώνουμε το κάθε φύλλο αρχίζοντας από την αρχή σε πλάτος 5 εκατοστών, τρείς φορές και το κόβουμε λοξά κομμάτια, σε σχήμα μπακλαβά, που τα αραδιάζουμε σε τραπέζι με προσοχή για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Βήμα 5

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει, ρίχνουμε όσες τηγανίτες χωράει και τις ροδοκοκκινίζουμε και από τις δύο πλευρές (τα φύλλα πρέπει να είναι καλά ενωμένα για να μην ανοίγουν στο τηγάνισμα).

Βήμα 6

Έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει το σιρόπι με το μέλι, τη ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό και μόλις τηγανιστούν οι τηγανίτες, τις ρίχνουμε μέσα σε αυτό, τις αφήνουμε λίγο να απορροφήσουν και κατόπιν μία-μία τις τυλίγουμε στο καβουρδισμένο σουσάμι, ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

Βήμα 7

Τις βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή