Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα ρετσίνας

2015-09-25
Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα ρετσίνας
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου στέλνω μια φανταστική συνταγή για κοτόπουλο που φτιάχνω και ενθουσιάζει μικρά και μεγάλα μέλη της οικογένειας μου. Πρόκειται για την τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα ρετσίνας που είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς η ρετσίνα διαφέρει και γευστικά από το κλασικό  λευκό κρασί. Η παρασκευή της συνταγής είναι σχετικά απλή αν και όχι η ευκολότερη που υπάρχει. Εγώ την φτιάχνω ως εξής: καθαρίζω αρχικά κρεμμυδάκι και το βάζω στην κοιλιά του κοτόπουλου το οποίο παίρνω ολόκληρο και το τσιγαρίζω σε κατσαρόλα με λάδι και βούτυρο. Το σβήνω με ρετσίνα και λεμόνι και προσθέτω νερό και ρίγανη αφήνοντας το σε σιγανή φωτιά να βράζει. Το σερβίρω με αρακά και πατάτες και φυσικά μια από τις συνταγές με σαλάτα που έχω επιλέξει και έχω ήδη φτιάξει.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 ποτήρι ρετσίνα
  • 2 λεμόνια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • μισό φλιτζάνι λάδι
  • μισό ποτήρι νερό
  • αλάτι - πιπέρι
  • ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το κοτόπουλο ολόκληρο και τοποθετούμε στην κοιλιά του το κρεμμύδι καθαρισμένο.

Βήμα 2

Το βάζουμε στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε με βούτυρο και λάδι, μέχρι που να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, τη ρετσίνα, το νερό, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και το ψήνουμε σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με αρακά σωτέ ή τηγανητές πατάτες.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή