Τιραμισού με στέβια για διαβητικούς

2015-09-23
tiramisu-me-stevia
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 4:000 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για το γλυκό τιραμισού φτιαγμένο με στέβια η οποία δεν στερείται τίποτα σε γεύση και ενδείκνυται ανεπιφύλαχτα σε όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη. Ένα γλυκό ελαφρύ που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και προορίζεται για τους ελαφριά διαβητικούς. Πάντα να κοιτάξετε τα υλικά και να ρωτήσετε την γνώμη των ειδικών πριν την δοκιμάσετε ιδιαίτερα αν έχετε σοβαρό πρόβλημα με τον διαβήτη καθώς η ζάχαρη μπορεί να περιέχεται και σε άλλα υλικά που χρησιμοποιούμε οπότε εν τέλει μπορεί να χρειαστεί τροποποίηση στα υλικά αυτά. Αν παρόλα αυτά δεν είστε διαβητικός απλά κάνετε κάποια δίαιτα τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την συνταγή ως έχει καθώς χρησιμοποιούμε την στέβια και φτιάχνουμε το τιραμισού με λίγα και απλά υλικά που συνδυάζοντας τα παράγουμε ένα πάρα πολύ νόστιμο και γευστικό αποτέλεσμα. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κούπα καφέ espresso
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 3 αυγά
  • 750γρ Μασκαρπόνε
  • 9 κουταλιές της σούπας στέβια
  • Κακάο για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το στέβια.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τα αυγά σε κρέμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Βήμα 3

Φτιάχνουμε τον espresso και περιμένουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Μόλις κρυώσει ο espresso παίρνουμε τα σαβαγιάρ ένα ένα και τα βουτάμε στον καφέ, τα στρώνουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε με την κρέμα.

Βήμα 5

Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και περιμένουμε να κρυώσει.

Βήμα 6

Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κακάο.

 

Σημείωση: Αν είστε διαβητικός ρωτήστε τον γιατρό σας αν είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός της στέβιας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή