Τονοκεφτέδες στο Φούρνο

2013-05-31
τονοκεφτεδες στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ νόστιμη και χορταστική συνταγή. Οι τονοκεφτεδες στο φουρνο είναι μια φανταστική ιδέα για όλη την οικογένεια που σίγουρα θα ενθουσιαστεί. Καταπληκτικός συνδυασμός υλικών με ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Ιδανικό πιάτο και για τους μικρούς μας φίλους που δεν τους αρέσει το ψάρι. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ στη σελίδα παρακάτω τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια τόνο φρέσκο χωρίς πετσα και κόκκαλα, βρασμένο σε νερό για 20 λεπτά
  • 1 1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • λίγη γαλέτα
  • ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις το βρασμένο τόνο σε ένα μπωλ και καλύπτεις με ηλιέλαιο. Αφήνεις για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Ανακατεύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις.

Βήμα 3

Προσθέτεις τον τόνο αφού τον στραγγίξεις από το λάδι και ανακατεύεις να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.

Βήμα 4

Πλάθεις τους κεφτέδες και τους αραδιάζεις σε ένα ταψί.

Βήμα 5

Ψήνεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια οι τονοκεφτεδες στο φουρνο είναι έτοιμοι. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Μπορείς για πιο γρήγορα να βάλεις τόνο σε κονσέρβα αντί για φρέσκο.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή