Τονοκεφτέδες

2013-05-26
τονοκεφτεδες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια πολύ νόστιμη και ξεχωριστή συνταγή. Οι τονοκεφτέδες είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα να προσφέρεις στους φίλους σου που σίγουρα θα ενθουσιαστούν. Ιδανικός μεζές για κρασάκι ή ουζάκι. Προσφέρεται και για μπουφέ ή πάρτι. Δοκίμασε τους και μετά γράψε μου εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή λάδι καλά στραγγισμένο
  • την ψίχα από μισή φρατζόλα μπαγιάτικου ψωμιού, μουσκεμένο σε νερό και καλά στυμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 80 ml ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις το ψωμί, τον τόνο, και τα 2 είδη κρεμμυδιών.

Βήμα 2

Προσθέτεις ούζο, αλατοπίπερο και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 3

Ζυμώνεις και αφήνεις το με΄γμα για 2 ώρες στο ψυγείο να δέσει.

Βήμα 4

Πλάθεις τους κεφτέδες σου σε μπαλάκια, αλευρώνεις και τηγανίζεις σε καυτό καλαμποκέλαιο.

Βήμα 5

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια οι τονοκεφτεδες σου είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Όσο πιο πολύ αφήσεις το μείγμα σου στο ψυγείο τόσο πιο καλά θα δέσει και θα τηγανιστούν πιο σωστά οι κεφτέδες σου.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή