Τονοσαλάτα με Αγγούρι

2013-04-24
τονοσαλατα με αγγουρι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια θρεπτικότατη, ελαφριά και πολύ νόστιμη συνταγή. Η τονοσαλατα με αγγουρι είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα από μόνη της. Ιδανική για ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους αλλά και για όλους τους άλλους που τους αρέσουν οι καλές γεύσεις. Δοκίμασέ την και μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό καλά στραγγισμένο
  • 1 αγγούρι κομμένο σε κομματάκια με τη φλούδα
  • μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσπορο
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπωλ ξεψαχνίζεις τον τόνο και αλατοπιπερώνεις.

Βήμα 2

Προσθέτεις και το αγγούρι και ανακατεύεις.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλάκι ανακατεύεις το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.

Βήμα 4

Το προσθέτεις στον τόνο και ανακατεύεις καλά να πάει παντού.

Βήμα 5

Ρίχνεις από πάνω τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύεις ελαφρά.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια η τονοσαλατα με αγγουρι είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κι άλλα λαχανικά και χορταρικά της αρεσκείας σου.
  • Αν θέλεις το πιάτο σου να έχει ακόμα λιγότερες θερμίδες αφαίρεσε τη μαγιονέζα.
  • Αν θέλεις το ντρέσινγκ σου να είναι πιο ρευστό, μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή