Τορτίγιες γεμιστές με κιμά από μοσχάρι και τυριά στον φούρνο

2015-02-25
tortilla-me-kima-ston-fourno
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε τορτίγιες γεμιστές με κιμά από μοσχάρι και τυριά στον φούρνο. Μια συνταγή με μεξικάνικη ρίζα για ενα δείπνο με φίλους συνοδεία παγωμένης μπύρας ή κοκτέιλ μαργαρίτα. Είναι πολύ εύκολο και σχετικά γρήγορη στην παρασκευή της και σας συνιστούμε να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε

Υλικά

  • 4 τορτίγιες σε τριγωνικά κομμάτια
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο ταμπάσκο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • 2 κούπες τσένταρ
  • Ξινή κρέμα για το σερβίρισμα
  • Μαιντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τις κομμένες τορτίγιες στο γκρίλ για 10 λεπτά ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C

Βήμα 3

Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι

Βήμα 4

Ρίχνουμε και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε σπάζοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα

Βήμα 5

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο και σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλο όταν ροδίσει ο κιμάς με το κρεμμύδι

Βήμα 6

Όταν εξατμιστούν τα υγρά αποσύρουμε απο την φωτιά

Βήμα 7

Ρίχνουμε τα μισά τσιπς τορτίγιας σε ενα λαδωμένο πυρέξ, τον μισό κιμά και το μισό τυρί, μετά άλλη μια στρώση τσιπς, μια κιμά και το υπόλοιπο τυρί

Βήμα 8

Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει φυσαλίδες

Βήμα 9

Οι τορτίγιες γεμιστές με κιμά από μοσχάρι και τυριά στον φούρνο είναι έτοιμες για σερβίρισμα

 

Tips

Μπορείτε στον κιμά να προσθέσετε και λαχανικά όπως καρότα, αρακά ή καλαμπόκι

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή