Τουλούμπες γλυκό Θεσσαλονίκης

2015-06-14
Τουλούμπες γλυκό Θεσσαλονίκης
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου στέλνω μια από τις καλύτερες προτάσεις για τουλούμπες που έχω δοκιμάσει που είναι μια συνταγή για τουλούμπες Θεσσαλονίκης η οποία είναι αρκετά παλιά και παραδοσιακή καθώς την έφτιαχνε η γιαγιά του άνδρα μου. Είναι σχετικά απλή η εκτέλεση της καθώς φτιάχνουμε την ζύμη ρίχνοντας το αλεύρι σε νερό βρασμένο με βούτυρο και στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι το οποίο είναι και αυτό που δίνει την τελική νοστιμιά αυτής της συνταγής καθώς περιέχει μέσα κανέλα, γαρύφαλλο και λεμόνι. Στο τέλος τηγανίζουμε τις τουλούμπες και έχουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα σαν γλυκό το οποίο σου προτείνω ανεπιφύλακτα να φτιάξεις και να δοκιμάσεις. Για όποια απορία χρειαστείς μη διστάσεις να μας στείλεις στην περιοχή της επικοινωνίας στο κάτω μέρος της συνταγής καθώς επίσης στο ίδιο σημείο μπορείς να μας στείλεις τα σχόλια σου για την πρόταση που θα δεις παρακάτω. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 650 γραμ. αλεύρι
  • 10 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή σόδα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • Για το σιρόπι:
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • μισό κιλό νερό
  • 4-5 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1 κομμάτι φλούδα από λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Στην κατσαρόλα βάζουμε μισό κιλό νερό και το βούτυρο να βράσουν.

Βήμα 2

Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι ώσπου να πιεί το νερό και στη συνέχεια, να καβουρδιστεί 1-2 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Αφού καβουρδιστεί η ζύμη, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σόδα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά, δουλεύοντας πάντοτε με το ξύλινο κουτάλι ώσπου να γίνει μία μάζα σχεδόν σφιχτή.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βήμα 5

Βράζουμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη, με το νερό, τα κανελογαρύφαλλα, τη φλούδα λεμονιού, και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 6

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει.

Βήμα 7

Παίρνουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ που έχει δόντια, βάζουμε μέσα τη ζύμη, πιέζουμε τη σακούλα, βγαίνει η τουλούμπα, την κόβουμε στο μάκρος που θέλουμε με το μαχαίρι βουτηγμένο στο νερό, και τη ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι.

Βήμα 8

Μόλις γεμίσει το τηγάνι τουλούμπες και αφού τηγανιστούν και από τη μία και από την άλλη μεριά, τις βγάζουμε στραγγιστά με τρυπητή κουτάλα τις ρίχνουμε στο σιρόπι.

Βήμα 9

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε άλλη τηγανιά τουλούμπες και μόλις ετοιμαστούν, βγάζουμε τις πρώτες από το σιρόπι, τις σερβίρουμε σε πιατέλα και σιροπιάζουμε τις δεύτερες και συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν.

Βήμα 10

Αν περισσέψει λίγο σιρόπι, το περιχύνουμε στην πιατέλα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή