Τουρσί από βραστή γλυστρίδα

2014-10-20
τουρσι απο γλυστριδα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις τουρσί από βραστή γλυστρίδα, ένα πολύ νόστιμο πιάτο για να το σερβίρεις σαν συνοδευτικό σε ένα πιάτο ή σαν μεζεδάκι. Η συνταγή περιλαμβάνει λίγα υλικά και γίνεται χωρίς κόπο. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα! Δοκίμασέ την!

Υλικά

  • 2 ματσάκια γλυστρίδας
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ξύδι από λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις γλυστρίδες καλά και τις κόβουμε

Βήμα 2

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό μαζί με το σκόρδο

Βήμα 3

Βάζουμε στα βάζα ξύδι όσο το 1/5 της χωρητικότητάς του

Βήμα 4

Βάζουμε τις γλυστρίδες στα βάζα και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Κλείνουμε τα βάζα και τα διατηρούμε ή σερβίρουμε

Βήμα 6

Το τουρσί από βραστή γλυστρίδα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Για να αποστειρώσεις τα βάζα, τα βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά
  • Αν θέλεις να τα καταναλώσεις αμέσως σέρβιρε με ελαιόλαδο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή