Τούρτα κάστανο με σαβαγιάρ και κρέμα κάστανο (πουρέ)

2015-04-23
Τούρτα κάστανο με σαβαγιάρ και κρέμα κάστανο (πουρέ)
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:50 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια καταπληκτική και πολύ νόστιμη συνταγή για τούρτα κάστανο με σαβαγιάρ και κρέμα κάστανο (πουρέ) θα βρεις παρακάτω για να φτιάξεις μια από τις καλύτερες προτάσεις για τούρτες που σου έχουμε κάνει. Φτιάχνοντας τον πουρέ με την κρέμα κάστανο και με την προσθήκη των σαβαγιάρ, η τούρτα αυτή έχει μια εξαιρετική γεύση την οποία σου προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη να δοκιμάσεις να φτιάξεις. Αν σου δημιουργηθεί οποιαδήποτε απορία ή χρειαστείς την παραμικρή διευκρίνιση, μπορείς να μου στείλεις και να με ρωτήσεις ότι θέλεις στην περιοχή που είναι για τα σχόλια στο τέλος της σελίδας αυτής κάτω ακριβώς από την περιγραφή της συνταγής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 3 κιλά κάστανα
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο πακέτο βιτάμ (250 γραμ.)
  • 750 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • μισό κιλό σαντιγύ
  • 2 χαρτάκια άρωμα βανίλιας
  • μισό κιλό γάλα για τα μπισκότα
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε καλά τα κάστανα, τα ξεφλουδίζουμε και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα περνάμε από το μύλο του πουρέ.

Βήμα 2

Στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον πουρέ, 4 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη και όλα μαζί τα ανακατεύουμε να γίνει μία κρέμα.

Βήμα 3

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε το μίγμα ώσπου να πήξει καλά και χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, για να μην κολλήσει.

Βήμα 4

Την κατεβάζουμε, κατόπιν, από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Βήμα 5

Δουλεύουμε το βιτάμ (το κρατάμε έξω από το ψυγείο για να μείνει μαλακό) με την άχνη ζάχαρη, ρίχνουμε και το άρωμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε με τον πουρέ.

Βήμα 6

Αδειάζουμε το γάλα και το κονιάκ σε βαθύ σκεύος.

Βήμα 7

Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ και αραδιάζουμε μία στρώση μέσα σε στρογγυλή πιατέλα.

Βήμα 8

Από πάνω βάζουμε μία στρώση από το μίγμα του κάστανου και συνεχίζουμε μία δύο στρώσεις ακόμα ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βήμα 9

Γαρνίρουμε κατόπιν την επιφάνεια της τούρτας με σαντιγύ και με φρούτα της αρεσκείας μας και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή