Τούρτα με βάση κεικ παντεσπάνι και μους με γεύση λεμονιού

2015-04-25
Τούρτα με βάση κεικ παντεσπάνι και μους με γεύση λεμονιού
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πολύ γευστική και ιδιαίτερη πρόταση για τούρτα με βάση κεικ παντεσπάνι και μους με γεύση λεμονιού θα βρεις παρακάτω. Πρόκειται για μια διαφορετική από τις συνηθισμένες συνταγές για τούρτα καθώς η βάση είναι από παντεσπάνι που θυμίζει κέικ, και από πάνω προσθέτουμε κρέμα που το τελικό αποτέλεσμα είναι μια νοστιμότατη αφράτη γεύση λεμονιού. Πρόκειται για μια δροσερή πρόταση την οποία σου προτείνω να μαγειρέψεις και να δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μας τις εντυπώσεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου. Καλή μαγειρική και  καλή απόλαυση.

Υλικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 200 γραμ. αλεύρι
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 λεμόνι
  • Για την κρέμα:
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια του νερού νερό
  • 5 κρόκους αυγών
  • 12 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουερ
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη φρέσκο βούτυρο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • μισό φλιτζάνι του καφέ λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε στη λεκάνη τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και 2 κουταλιές σούπας χυμό και δουλεύουμε το μίγμα 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπαίκιν και λίγο λίγο το ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα, μία το ένα, μία το άλλο.

Βήμα 4

Στο τέλος, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα περίπου.

Βήμα 5

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

Βήμα 6

Διαλύουμε στην κατσαρόλα το κόρν φλάουρ με μισό ποτήρι νερό.

Βήμα 7

Ρίχνουμε κατόπιν το υπόλοιπο νερό, τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών, καλά χτυπημένους, το φρέσκο βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και όλα μαζί τα ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά ώσπου να γίνει μία κρέμα πηχτή.

Βήμα 8

Αφού έχουμε ψήσει από την προηγούμενη μέρα το παντεσπάνι, το κόβουμε οριζοντίως σε δύο κομμάτια, απλώνουμε ανάμεσα τη μισή κρέμα και με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε την επιφάνεια.

Βήμα 9

Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο και όταν παγώσει, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή