Τούρτα με μήλα τριμμένα, κονιάκ και χυμό από λεμόνι

2015-05-01
Τούρτα με μήλα τριμμένα, κονιάκ και χυμό από λεμόνι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Παρακάτω θα βρεις μια νοστιμότατη τούρτα με μήλα τριμμένα, κονιάκ και χυμό από λεμόνι όπως την έφτιαχνε η γιαγιά του άντρα μου στο χωριό της. Η πρόταση μοιάζει αρκετά με μηλόπιτα αλλά στην υφή και την γεύση είναι πιο κοντά στην τούρτα και είναι αρκετά γλυκιά και νόστιμη. Εκτός από τα γνωστά συστατικά που φτιάχνεται η τούρτα, η συγκεκριμένη περιέχει τριμμένο μήλο, εκτός της ζάχαρης περιέχει και κονιάκ και η γλυκύτητα της αραιώνει μερικώς από την προσθήκη χυμού από λεμόνι. Σου προτείνω αν ψάχνεις κάτι εναλλακτικό σαν γλυκό, να φτιάξεις την συνταγή και να μου στείλεις τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου στον αντίστοιχο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο καλό
  • 1 αυγό
  • 1 φλούδα ενός λεμονιού ξυσμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε σε λεκάνη το βούτυρο ελαφρά μαλακωμένο, με ένα φλιτζάνι ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αυγό ολόκληρο, την ξυσμένη φλούδα λεμονιού και τη σόδα διαλυμένη μέσα στο κονιάκ.

Βήμα 3

Τελευταία, προσθέτουμε όλο το αλεύρι και (με τα δύο μας χέρια) το τρίβουμε να γίνει σαν τραχανάς (δεν το ζυμώνουμε όπως το ψωμί).

Βήμα 4

Απλώνουμε τα 3/4 της ζύμης σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 5

Από πάνω ρίχνουμε τα μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στο ρεντέ (τρίφτη).

Βήμα 6

Πάνω στη στρώση του μήλου, ρίχνουμε το δεύτερο ποτήρι ζάχαρη και αν θέλουμε λίγο χυμό από λεμόνι.

Βήμα 7

Σκεπάζουμε το μήλο με την υπόλοιπη ζύμη.

Βήμα 8

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή