Τούρτα με μαρέγκα, κρέμα σοκολάτα και γεύση καραμέλα γάλακτος

2015-04-17
Τούρτα με μαρέγκα, κρέμα σοκολάτα και γεύση καραμέλα γάλακτος
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 4:50 h

Σου στέλνω μια αρκετά πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξεις την τούρτα με μαρέγκα, κρέμα σοκολάτα και γεύση καραμέλα γάλακτος. Η συνταγή είναι ιδιαίτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες τούρτες που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς περιέχει χειροποίητους μπεζέδες, χειροποίητη κρέμα, σαντιγί και αμύγδαλα. Τα παραπάνω υλικά συνδυάζονται αρμονικά παράγοντας ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα το οποίο και σου προτείνουμε να μαγειρέψεις και να μας στείλεις οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση δημιουργηθεί στην πορεία καθώς επίσης τις εντυπώσεις σου από την συνταγή. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • Για τους μπεζέδες:
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 2 χαρτάκια άρωμα βανίλιας
  • 2 - 3 σταγόνες λεμόνι
  • ελάχιστο κρεμόριο
  • 2 κουταλιές σούπας κοφτές κόρν φλάουρ
  • Για την κρέμα:
  • 1 πακέτο μεγάλο βιτάμ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 8 κρόκους αυγών
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • μισό κιλό σαντιγύ
  • λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
  • 1 λαδόκολλα
  • 3 - 4 κουταλιές ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια και κάνουμε μαρέγκα σφιχτή.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγη λίγη ζάχαρη και ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά, ώσπου να ενωθούν όλα μαζί και να γίνει ένα μίγμα πυκνό.

Βήμα 3

Στρώνουμε στο ταψί μία λαδόκολα, παίρνουμε από το μίγμα μισή κουταλιά σούπας και την αδειάζουμε στη λαδόκολα και συνεχίζουμε τοποθετώντας σε μικρή απόσταση, τη μία από την άλλη, γιατί οι μπεζέδες φουσκώνουν.

Βήμα 4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και τους ψήνουμε 50 λεπτά της ώρας στους ίδιους βαθμούς και χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο.

Βήμα 5

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα:

Βήμα 6

Χτυπάμε το βιτάμ (το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για να είναι μαλακό) με τη ζάχαρη 5 λεπτά.

Βήμα 7

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και το μίγμα να αφρατέψει.

Βήμα 8

Ζεσταίνουμε κατόπιν λίγο τη σοκολάτα, την προσθέτουμε και αυτή και συνεχίζουμε το δούλεμα λίγο ακόμα.

Βήμα 9

Στη συνέχεια, σε μία στρογγυλή πιατέλα βάζουμε μία στρώση από την κρέμα που ετοιμάσαμε, την πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και από πάνω αραδιάζουμε έναν έναν μπεζέ, που θα τον σπάμε από το πάνω μέρος και θα βάζουμε μέσα λίγη κρέμα.

Βήμα 10

Στο τέλος, σκορπάμε επάνω τα σπασμένα κομμάτια από τους μπεζέδες, απώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε πάλι με αμύγδαλα και τη σκεπάζουμε με σαντιγύ.

Βήμα 11

Σε ένα σκεύος, καίμε τη ζάχαρη, τη ρίχνουμε στη λαδόκολα και αφού κρυώσει, τη στουμπίζουμε και πασπαλίζουμε με αυτήν τη σαντιγύ.

Βήμα 12

Βάζουμε κατόπιν την τούρτα στο ψυγείο, τόση ώρα, όση χρειάζεται για να σφίξει η κρέμα και να μη λιώσει η καραμέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή