Τούρτα σοκολάτα με κρέμα εύκολη, καρύδια και μαρέγκα

2015-05-15
Τούρτα σοκολάτα με κρέμα εύκολη, καρύδια και μαρέγκα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:25 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Σου στέλνω μια εκπληκτική συνταγή για να μαγειρέψεις την τούρτα σοκολάτα με κρέμα εύκολη, καρύδια και μαρέγκα που είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές για τούρτες που έχω δοκιμάσει ποτέ μου. Η πρόταση περιέχει μαρέγκα, σοκολάτα και καρύδια που συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο που το αποτέλεσμα που παράγεται είναι συγκλονιστικό και άκρως προτεινόμενο για να το φτιάξεις και να το σερβίρεις σαν το γλυκό της ημέρας σου αλλά και σε δείπνο με καλεσμένους. Μην ξεχνάς πως μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιαδήποτε διευκρίνιση και απορία προκύψει συμπληρώνοντας την φόρμα στα σχόλια στο τέλος της περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα κοπανισμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 8 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • 8 αυγά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 χαρτάκι βανίλια
  • Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 6 κρόκους αυγών
  • 1 πακέτο φρέσκο βούτυρο
  • 150 γραμ. σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • 1 χαρτάκι βανίλια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • λίγα καρύδια κοπανισμένα για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε στη λεκάνη την κοπανισμένη φρυγανιά, την καρυδόψιχα, το αλεύρι και το μπαίκιν πάουντερ.

Βήμα 2

Δουλεύουμε σε άλλο σκεύος τους 8 κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Χτυπάμε χωριστά 6 ασπράδια αυγών και τα κάνουμε μαρέγκα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε κατόπιν τη μαρέγκα και την ενώνουμε με τους κρόκους και τη ζάχαρη.

Βήμα 5

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα της λεκάνης (φρυγανιά - καρυδόψιχα) δουλεύοντας συνέχεια με το χέρι.

Βήμα 6

Στο τέλος, ρίχνουμε το άρωμα βανίλιας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φτυγανιά, βαθύ και μικρό ταψάκι ή φόρμα.

Βήμα 7

Το ψήνουμε 45 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 8

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Βήμα 9

Χτυπάμε τους 6 κρόκους αυγών με τη ζάχαρη.

Βήμα 10

Προσθέτουμε το βούτυρο (που κρατήσαμε έξω από το ψυγείο), την κουβερτούρα ελαφρά λιωμένη, το άρωμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα μίγμα.

Βήμα 11

Όταν βγάλουμε το παντεσπάνι πό το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε οριζοντίως στα δύο και βάζουμε ανάμεσά του μία στρώση κρέμα σοκολάτας.

Βήμα 12

Αλείφουμε μετά την επιφάνεια και τα πλάγια με την υπόλοιπη, πασπαλίζουμε με καρύδια και κάνουμε οποιοδήποτε γαρνίρισμα μας αρέσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή