Τούρτα Χριστουγέννων

2015-12-11
tourta-xristougennwn
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Καλησπέρα αγαπημένες μου φίλες, οι μέρες για τα χριστουγέννα μετράνε αντίστροφα και βρίσκονται όλο και πιο κοντά μας. Είναι ένας μήνας που εκτός από το γιορτινό κλήμα που υπάρχει λόγω της μέρας των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, υπάρχουν πολλές ονομαστικές γιορτές, αλλά υπάρχουν πολλοί που μπορεί να έχουν και γενέθλια. Εμέις λοιπόν δεν σας αφήνουμε έτσι δίνοντας μόνο τα κλασσικά γλυκά που υπάρχουν αυτές τις μέρες αλλά σας παραθέτουμε και μία νοστιμότατη συνταγή για χριστουγεννιάτικη τούρτα γενεθλίων. Μία τούρτα που εννοείται όπως κάθε συνταγή που παραθέτουμε σας αφήνει το περιθώριο να δημιουργήσετε ελεύθερα και να τη στολίσετε όπως εσείς θέλετε. Εγώ προσωπικά το ντεκόρ που της έδωσα ήταν με άχνη ζάχαρη και κανέλα, που εκτός από την υπέροχη γεύση που δίνει η κανέλα είναι αντιξιοδοτική και έχει ευγερτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Φυσικά τη διακόσμισα και με χριστουγεννιάτικα στολίδια για να δώσω και τη γιορτινή νότα. Δοκιμάστε αυτή την εορταστική συνταγή και να είστε σίγουρες ότι θα τους αφήσετε όλους άφωνους κυρίως τον εορτάζοντα. Καλά Χριστούγεννα αγαπημενές μου φίλες.

Υλικά

  • 300 γρ νιφάδες βρώμης
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 270 γρ μαργαρίνη
  • 75 ml γάλα
  • Για την κρέμα:
  • 270 γρ ζάχαρη
  • 270 γρ νιφάδες βρώμης
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 750 ml κρέμα γάλακτος
  • Για τη διακόσμηση:
  • Άχνη ζάχαρη
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε τις νιφάδες, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια παίρνουμε μία φόρμα για κέικ με σούστα, κόβουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στις διαστάσεις της σούστας, βάζουμε τη σούστα πάνω στη βάση της, το αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με το μίγμα της βάσης που φτιάξαμε. στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Κρέμα: Παίρνουμε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι ν απήξει το μίγμα και αν αρχίσει να κοχλάζει, συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα για λίγο ακόμη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Μόλις η κρέμα ετοιμαστεί, περιχύνουμε τη βάση μας (χωρίς να αφαιρέσουμε τη σούστα), την παλώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη (η μεμβράνη να ακουμπάει καλά πάνω στη κρέμα για να μην δημιουργηθεί πέτσα), τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 1 ώρα.

Βήμα 5

Τέλος όταν είναι έτοιμη αφιαρούμε τη μεμβράνη, πασπαλίζουμε την τούρτα μας καλά με την κανέλα και με ένα χριστουγεννιάτικο σχέδιο πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή