Ψαρονέφρι γεμιστό με βερύκοκα του Βαγγέλη

2014-10-10
το ψαρονεφρι του βαγγελη
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις το ψαρονέφρι γεμιστό με βερύκοκα του Βαγγέλη, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που συνδυάζει πολύ έξυπνα τα υλικά για να δώσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείς να το σερβίρεις σε ένα επίσημο γεύμα ή δείπνο αλλά και στο καθημερινό τραπέζι. Είναι εντυπωσιακό τόσο από εμφάνιση όσο και από γεύση. Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 4 μερίδες ψαρονέφρι
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα μπολ με το μισό κρασί και αφήνουμε για 30 λεπτά

Βήμα 2

Ανοίγουμε με ένα μαχαίρι τις μερίδες ψαρονέφρι έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε

Βήμα 3

Στραγγίζουμε τα βερίκοκα και τα πασπαλίζουμε με δενρολίβανο και αλάτι

Βήμα 4

Τα βάζουμε στο άνοιγμα που κάναμε στις μερίδες

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια και τα κλείνουμε μαζί με αλουμινόχαρτο –ένα για κάθε μερίδα

Βήμα 6

Τα ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία

Βήμα 7

Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα και τα βάζουμε σε πιατέλα

Βήμα 8

Σε μια κατσαρόλα μαζεύουμε το ζουμί από το αλουμινόχαρτο και το σιγοβράζουμε με το υπόλοιπο κρασί

Βήμα 9

Όταν πήξει το περιχύνουμε πάνω από το ψαρονέφρι

Βήμα 10

Το ψαρονέφρι γεμιστό με βερύκοκα του Βαγγέλη είναι έτοιμο

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή