Τρίγωνα με αμύγδαλο

2015-06-29
Τρίγωνα με αμύγδαλο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια εξαιρετικά νόστιμη πρόταση για τρίγωνα τα οποία τα κάνουμε γεμιστά με γέμιση αμυγδάλου που είναι γευστικότατα και παραδοσιακά. Είναι μια σχετικά απλή συνταγή στην εκτέλεση της καθώς στην αρχή φτιάχνουμε την γέμιση με τα αμύγδαλα, στη συνέχεια φτιάχνουμε την χειροποίητη ζύμη, βάζουμε την γέμιση μέσα στην ζύμη, ψήνουμε και όταν είναι έτοιμα στο τέλος, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και ζάχαρη για να φτιάξουμε τα τρίγωνα. Είναι ένα εξαιρετικό γλυκό το οποίο σου συνιστώ να δοκιμάσεις και για όποια απορία και σχόλιο θέλεις να εκφράσεις, μπορείς να το κάνεις στον αντίστοιχο χώρο στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 300 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμενα
  • 300 γραμ. φύλλο
  • 150 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • μισό κιλό άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • λίγο ανθόνερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Περνάμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα από τη μηχανή.

Βήμα 2

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε 2 - 3 λεπτά.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και μία κουταλιά ανθόνερο.

Βήμα 4

Κόβουμε τα φύλλα λουρίδες, πλάτους 8 πόντων.

Βήμα 5

Λιώνουμε το βούτυρο, παίρνουμε μία μία λουρίδα, τη βουτυρώνουμε, βάζουμε μία κουταλιά όχι πολύ γεμάτη γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνα.

Βήμα 6

Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί, σε σιγανή φωτιά, ώστε να ψηθούν χωρίς να κοκκινίσουν.

Βήμα 7

Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή