Τρίγωνα Ποντιακά γλυκά σιροπιαστά

2015-06-27
Τρίγωνα Ποντιακά γλυκά σιροπιαστά
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παρουσιάζω μια νοστιμότατη και διαφορετική από τις συνηθισμένες συνταγές για τρίγωνα καθώς είναι Ποντιακά, πολύ γλυκά και σιροπιαστά. Είναι ένα νόστιμο παραδοσιακό γλυκό το οποίο το φτιάχνουμε αρχικά με το να ζυμώσουμε την χειροποίητη βαριά ζύμη, στη συνέχεια να βάλουμε την γέμιση και να τυλίξουμε την ζύμη και στο τέλος ψήνουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι το οποίο είναι και αυτό που δίνει την γλυκήτητα στην τελική γεύση της συνταγής αυτής. Είναι μια εξαιρετική πρόταση για τρίγωνα την οποία σου προτείνω να φτιάξεις και να μου στείλεις σχόλια και απορίες που μπορεί να προκύψουν στο κάτω μέρος της σελίδας στην περιοχή που είναι τα σχόλια.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 2 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 8 αυγά μεγάλα χωριάτικα
  • μισό κιλό βούτυρο <<καρπάθικο>> (γίδας, γάλακτος)
  • αλάτι
  • νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 2 κιλά περίπου αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
  • λίγες κουταλιές ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • ροδόσταμο
  • Για το άλειμμα των φύλλων:
  • μισό κιλό πάχος αρνιού
  • 1 φλιτζάνι του κεφέ λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Βήμα 2

Ανοίγουμε στο κέντρο του μία λακούβα και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το βούτυρο λιωμένο.

Βήμα 3

Χτυπάμε ελαφρά και ζυμώνουμε με το αλάτι - νερό να γίνει μία σφιχτή ζύμη που την ανοίγουμε φύλλα λεπτά.

Βήμα 4

Λιώνουμε το πάχος του αρνιού με το λάδι.

Βήμα 5

Αλείφουμε με πινέλο τα φύλλα και τα αφήνουμε να κρυώσει το λίπος.

Βήμα 6

Αρχίζουμε να τυλίγουμε ελαφρά (θα γίνουν περίπου 5 - 6 φύλλα) μέχρι να σχηματιστεί πάχος - πλάτος δύο δάχτυλα περίπου.

Βήμα 7

Κόβουμε έπειτα σε κύβους δύο πόντων και αρχίζουμε να ανοίγουμε σε φυλλαράκια τετράγωνα, προσεχτικά να μη σπάει η ζύμη (είδος σφολιάτας).

Βήμα 8

Έχουμε το αμύγδαλο ανακατεμένο με λίγες κουταλιές ζάχαρη.

Βήμα 9

Με κουταλάκι του γλυκού, βάζουμε μία κουταλιά από αυτό στη μέση του τετράγωνου μικρού φύλλου και το κλείνουμε να σχηματιστεί τρίγωνο.

Βήμα 10

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Βήμα 11

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά περίπου, σκορπίζοντας στο ταψί κομματάκια βούτυρου.

Βήμα 12

Δένουμε τη ζάχαρη με το νερό, ρίχνουμε το ροδόσταμο, τα μελώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή