Τραχανόπιτα με ελιές και τυρί φέτα σε φύλλο κρούστας

2015-02-06
τραχανοπιτα με ελιες και φετα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τραχανόπιτα με ελιές και τυρί φέτα σε φύλλο κρούστας, ένα πολύ θρεπτικό και χορταστικό πιάτο. Θα χρειαστείτε αγνά, ελληνικά προϊόντα και καλή διάθεση για να φτιάξετε μια από τις πιο νόστιμες πίτες που έχετε δοκιμάσει! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 7-8 κούπες νερό
  • 4 αυγά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κούπα τραχανάς
  • 2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κούπα κασέρι
  • 1 κούπα ελιές κομμένες
  • 1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένες
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσρολάκι ζεσταίνουμε το νερό

Βήμα 2

Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τον τραχανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθερμαίνουμε τον φούρνο

Βήμα 5

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον τραχανά με το αλεύρι, τα τυριά, τις ελιές , τον άνηθο, 3 χτυπημένα αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα

Βήμα 7

Αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό την επιφάνεια

Βήμα 8

Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει

Βήμα 9

Η τραχανόπιτα με ελιές και τυρί φέτα σε φύλλο κρούστας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να βάλετε όποια ποικιλία ελιάς θέλετε
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή