Τσιπούρα λαδολέμονο στο φούρνο με δενδρολίβανο

2014-08-11
τσιπουρα λαδολεμονο στο φουρνο με δενδρολιβανο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια νόστιμη συνταγή για τσιπούρα λαδολέμονο στο φούρνο με δενδρολίβανο, ένα μοσχοβολιστό πιάτο που μπορείς να σερβίρεις σε ένα επίσημο γεύμα αλλά και στο καθημερινό τραπέζι. Η τσιπούρα είναι ένα εύκολο ψάρι που μαγειρεύεται εύκολο ενώ με τα σωστά μυρωδικά γίνεται πεντανόστιμο. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε και θα γίνει η αγαπημένη σου!

Υλικά

  • 2 τσιπούρες καθαρισμένη
  • 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κλ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4 φέτες λεμόνι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κλωνάρι δενδρολίβανο, σκόρδο, κρεμμύδι και ελαιόλαδο

Βήμα 3

Αλείφουμε τα ψάρια με τη μαρινάδα μέσα και έξω

Βήμα 4

Βάζουμε κλωνάρια δενδρολίβανο και φέτες λεμόνι και στο εσωτερικό του ψαριού

Βήμα 5

Αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ώρα

Βήμα 6

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και το λαδώνουμε

Βήμα 7

Τοποθετούμε τα ψάρια και περιχύνουμε με όλη τη μαρινάδα

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 200 για 15 λεπτά

Βήμα 9

Ανακατεύουμε χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας) και σερβίρουμε πάνω από το ψάρι

Βήμα 10

Η τσιπούρα λαδολέμονο στο φούρνο με δενδρολίβανο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν θέλεις να προσφέρεις σε περισσότερα άτομα, διπλασίασε ή τριπλασίασε τις ποσότητες της συνταγής!
  • Για να βγει μετά το μαγείρεμα πιο εύκολα το κόκκαλο του ψαριού χάραξέ το από πριν ελαφρά και στις δύο πλευρές τις ουράς!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή